четвер, 22 серпня 2019 р.




Сучасна
підліткова
література
(рекомендаційний  список літератури)


Юний друже!
     Зараз на тебе чекають: захопливі пригоди, непередбачені подорожі, перша закоханість, паралельні світи та багато інших цікавих сторінок сучасних книжок саме для твого віку.

1. Гридін, С. І паралельні перетинаються: повість/ С. Гридін.- Львів: Видавництво Старого Лева, 2017.-128 с.
     Герой повісті Роман через непорозуміння з батьками і прикрощі в школі намагається звести порахунки з життям. Отямившись у лікарні, хлопець переосмислює свій учинок і усвідомлює, що є заради чого жити.
2. Дерманський, С. Мері: повість/ С. Дерманський.- К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2018.- 192 с.
      Сім’я Ковальчуків важко назвати якоюсь особливою. Мама, тато, двоє діток… І ось одного дня  довкола починають коїтися дуже дивні речі. І що далі, то дивніші  й небезпечніші.
3. Космовська, Б. Samotni.com/ Б. Космовська.- Х.: ВД «ШКОЛА», 2017.- 208 с.
     Самотність… Це захворювання вражає будь-кого і має різні причини. Часом здається, що самотність стає хронічною і проти неї немає жодних ліків. Але є те, що має силу здолати будь-яку хворобу, - це почуття любові, що народжується в серці та змінює долю.
4. Лачина, А. Украдений цвіт/ А. Лачина.- Х.: ВД «ШКОЛА», 2018.- 384 с.
     Друга книга трилогії про двох сестер, на яких чекають пригоди – захопливі й романтичні, але водночас небезпечно-детективні. Що ж може статися серед давніх руїн та мальовничих краєвидів? Як здолати нездоланні випробування? Чи зможе любов урятувати від небезпеки?
5. Лачина, А. Фактор кохання/ А. Лачина.- Х.: ВД «ШКОЛА», 
2018.- 304 с.
     Перша книга трилогії, де головні героїні мріють про палке романтичне кохання. Кожна з них знаходить собі  хлопця-друга по-своєму…Як «розгадати» свого друга? Як побороти власні страхи та комплекси і виявити почуття? Як бути самими собою
 і сприймати всіх такими, якими вони є?
6. Малик, Г. Злочинці з паралельного світу: фантаст. Повісті/ Г. Малик.- К.: Знання, 2015.- 206 с.
     Це весела розповідь про безпритульного хлопчика Хроню, який наперекір долі сподівається знайти своїх батьків. М’який гумор, іронічність оповіді, колоритна мова, часом трагізм ситуацій триматимуть тебе у постійній напрузі. Але найбільше зворушать прагнення головних персонажів до справедливості , атмосфера людяності і любові. Якими сповнена кожна сторінка книги.
7. Мензатюк, З. Дике літо в Криму/ З. Мензатюк.- К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА,2019.- 192 с.
     Це гостросюжетна повість про літні канікули на кримському узбережжі, про дружбу київської школярки Наталочки з татарськими ровесниками.
8. Старк, У.  Золоте серце: повість/ У. Старк.- Львів: Видавництво Старого Лева, 2018.- 64 с.
     Повість про першу дитячу закоханість, про любов до музики і про те, як важливо навчитися грати серцем. А ще про те, як вміти любити когось по-справжньому.

Немає коментарів:

Дописати коментар