вівторок, 13 серпня 2019 р.


Література
як мікстура

(рекомендаційний список літератури
для учнів 2 – 4 класів)


Маленький друже!
     Література як мікстура?! Від нудьги, від батьківських нотаток, від екрану телевізора, від монітора комп’ютера. Трішки забудь про все це і візьми до рук книгу. Ти не пожалкуєш.

     Воронина, Л. Різдвяна казка від слона Ґудзика/ Л. Воронина.- Львів: Видавництво Старого Лева, 2013.- 37 с.
     Казка – це завжди цікаво, а найцікавіші та найчудернацькі історії відбуваються саме на Різдво. Ось і слоник Ґудзик розповість тобі свою захопливу різдвяну казку…
     Даренська, Л. Бабусин букет, або Квіткові казки для Ганусі/ Л. Даренська.- К.: Грані-Т, 2008.- 56 с.
     Далекі країни кличуть у мандри! Як? Ти ще не побував в Королівстві До-Мінор? І не чули про вередливу принцесу Юлію? Навіть не знаєте, як потрапити до країни квітів? Тоді – швидше читати!  
     Крюкова, Т. Казки Дрімучого Лісу/ Т. Крюкова.- Харків: Аргумент Принт, 2010.- 48 с.
     Лисиці, Ведмедеві, Зайцю та іншим мешканцям Дрімучого Лісу притаманні численні людські риси. Нерідко герої казок потрапляють у кумедні ситуації, що, як правило, закінчуються несподіваною, але повчальною розв’язкою.
     Куклін, В. Місячний дракон/ В. Куклін.- К.: Граті-Т, 2008.- 80 с.
     Ти впевнений, що всі дракони вимерли ще за лицарських часів, або ти вважаєш, що їх взагалі ніколи не існувало? Помиляєшся!  На краю Заповітної галявини живе дуже симпатичний дракон, схожий на величезного барвистого  метелика.
     Лущевська, О. Авіа, пташиний диспетчер/ О. Лущевська.- К.: Грані-Т, 2015.- 92 с.
     Авіадиспетчер – украй важлива професія! Бозна, скількох катастроф у небі вдалося уникнути завдяки цим талановитим людям і щонайсучаснішій техніці, яку вони успішно опанували. Проте птахи, на відміну від літаків, у польоті беззахисні, - замислюється голуб Авіа і вирішує стати… пташиним
 диспетчером.
     Матюшкіна, К., Оковитая, К. Шкарпетки нарізно!/ К. Матюшкіна, К. Оковитая.- К.: РІДНА ШКОЛА, 2017.- 224 с.
     Веселі пригоди лісових детективів пса Фу-Фу і кота Киць-Киця та їхніх друзів  тривають. Слідчі рятують зниклого крота Шишу, розгадують таємницю старовинної книги і знаходять справжнього спадкоємця замку.
     Оповідання про тварин.- Харків: «Юнісофт», 2015.- 64 с.
     Оповідання видатних світових письменників навчать тебе прислухатися до природи, гарно ставитися до тварин, розуміти різні життєві ситуації та знаходити відповіді на різноманітні питання.
     Усачов, А. Знаменита собачка Соня/А. Усачов.- Харків: ВД «ШКОЛА», 2019.- 80 с.
     Пригоди розумної собачки Соні тривають! Як і раніше, у неї повсякчас виникають питання  звичайні, незвичайні… й дуже важливі. Звідки беруться думки? Що таке кохання і дружба? Навіщо потрібні гроші? Часом знайти відповідь значно складніше, ніж цукерки в шафі. Та маленька Соня – дуже наполеглива собачка. А якщо навіть шукаєш відповідь не зовсім там і думаєш не зовсім правильно. Головне – продовжувати думати й шукати. Адже хто шукає – той завжди знайде! 

Немає коментарів:

Дописати коментар